Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Όταν ο Άρης έσπασε το αήττητο της Μπαρτσελόνα




Στο σημαντικότερο παιχνίδι του στο δρόμο προς το Μόναχο ο Άρης για την 9η αγωνιστική του ομίλου υποδέχτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1989 την αήττητη μέχρι εκείνη τη στιγμή Μπαρτσελόνα, με σκοπό τη νίκη που θα τον εδραίωνε στην τετράδα.

Οι Καταλανοί, που μέχρι τον αγώνα με τον Άρη έτρεχαν ένα σερί 8 συνεχόμενων νικών, γνώρισαν την ήττα στην Θεσσαλονίκη που αγωνίστηκε ψυχωμένος έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Γκάλη, Γιαννάκη & Σούμποτιτς.

Το πρώτο ημίχρονο του  αγώνα δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για τους "κίτρινους". Ο Νίκος Γκάλης ήταν σε μέτρια κατάσταση με τον Σιμπίλιο να κάνει την ζωή δύσκολη για τους Θεσσαλονικείς. Η διαφορά μάλιστα θα μπορούσε να είχε ξεφύγει για τους φιλοξενούμενους αν δεν πετύχαιναν καθοριστικούς πόντους οι Λευτέρης Σούμποτιτς και Παναγιώτης Γιαννάκης (12-11 5’, 19-21 10’, 29-34 15΄, 43-45 20’). Αξίζει να επισημανθεί ότι ο "δράκος" ανέλαβε το μαρκάρισμα του Σαν Επιφάνιο το οποίο έβγαλε εις πέρας.


Ο Γιαννάκης αφήνει την μπάλα στο Ισπανικό καλάθι


Στην επανάληψη οι ρόλοι άλλαξαν με τον Γιαννάκη να αναλαμβάνει τον Σιμπίλιο και τον Σούμποτιτς τον Σαν Επιφάνιο. Αυτό έβγαλε εκτός ρυθμού την Μπαρτσελόνα με τον Άρη να χτίζει τις βάσεις για τον θρίαμβο στα πρώτα 5 λεπτά της επανάληψης. 

Ο αισθητά βελτιωμένος Νίκος Γκάλης πέτυχε 3 συνεχόμενα καλάθια βάζοντας τον Άρη σε θέση οδηγού (55-47 25’). Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εκρηκτική με τους Σούμποτις, Γιαννάκη και Γκάλη να πετυχαίνουν διαδοχικά τρίποντα ανεβάζοντας την διαφορά στους 14 πόντους (73-59 30’). Πλέον οι "κίτρινοι" είχαν τον έλεγχο του αγώνα ενώ η Μπαρτσελόνα πρέσαρε σε όλο το γήπεδο για να μπορέσει να αποφύγει την ήττα. Κάτι που δεν της απέφερε καρπούς. 


Ο Νίκος Γκάλης με αντίπαλο τον Χοακίμ Κόστα


Μάλιστα ο Άρης πρόσφερε και θέαμα με τον Γκρεγκ Γουίλτζερ να πετυχαίνει ένα ωραίο κάρφωμα στο 37΄διαμορφώνοντας το 86-76. Στα τελευταία λεπτά οι νταμπλούχοι Ελλάδας ροκάνισαν τον χρόνο με τους Καταλανούς να μειώνουν απλώς την διαφορά.

Η νίκη αυτή εδραίωσε τον Άρη στην 3η θέση του ομίλου με 15 βαθμούς και πλέον έβλεπε μπροστά του την Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία υποδεχόταν μια εβδομάδα αργότερα (23 Φεβρουαρίου).


Γιάννης Ιωαννίδης και Γκρεγκ Γουίλτζερ πανηγυρίζουν την επικράτηση επί της Μπαρτσελόνα


Τα στατιστικά των δύο ομάδων:
ΑΡΗΣ: Γκάλης 32, Γιαννάκης 22, Σούμποτιτς 21, Γουίλτζερ 11 (14 ριμπ), Φιλλίπου 4, Κατσούλης, Δοξάκης

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Κόστα 2, Σαν Επιφάνιο 16, Σιμπίλιο 30, Χιμένεθ 23, Γουέιτερς 11, Σολοθάμπαλ, Αμποτ 2



Απόκομμα εισιτηρίου από εκείνο τον αγώνα



Άρης - Μπαρτσελόνα 90-84 9η 16/2/89



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου