Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Όταν έφυγε ο μεγάλος Μπαρού



Ο Μάκης Νάτσης θεωρείται ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Άρη Θεσσαλονίκης. Και όχι άδικα. Είχε αφιερώσει όλη του την ζωή ανιδιοτελώς στον σύλλογο. Έμεινε γνωστός από τις εποχές που ο Άρης ήταν η κυρίαρχη ομάδα μπάσκετ στην Ελλάδα. Τότε που μετά από κάθε θρίαμβο έπαιρνε το μικρόφωνο και τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδας. Για όσους όμως τον γνωρίζουν καλύτερα η σχέση του με τον σύλλογο ξεκινούσε πολύ πιο πίσω.


Ο Μάκης Νάτσης σε ένα τάιμ άουτ της ομάδας το 1985


Βρέθηκε από τα 22 του χρόνια δίπλα στον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε από διάφορα πόστα. Ο Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξη του μετά την απώλεια του Μπαρού δήλωσε  "Εμένα μου είχε αδυναμία και μου έδινε απευθείας την μπάλα", ενώ συμπλήρωσε: "Έχασε το μάτι του από οξυγονοκόλληση που έκανε στον Άρη. Όλη η ζωή του ήταν ο Άρης. Τραγουδούσε τον ύμνο της ομάδας συνεχώς και τον μάθαινε και στους ξένους να τον τραγουδάνε στα ταξίδια", ενώ για την ζωή του είπε: "Μεγάλωσε στο Παπάφειο ορφανοτροφείο. Δεν δημιούργησε πρόβλημα σε κανέναν, ακόμη και στους αντιπάλους".


18-1-2003: Ο Μάκης Νάτσης διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας να πανηγυρίζει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα μετά από μία νίκη επί της ΑΕΚ με 69-63


Στον σημερινό επαγγελματισμό που επικρατεί στον αθλητισμό δεν υπάρχουν άνθρωποι με το ήθος του Μάκη Νάτση που αγάπησε και υπηρέτησε τον σύλλογο όσο πολλοί λίγοι. Το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να τον θυμόμαστε και να διατηρείτε η μνήμη του.



Ο Μάκης Νάτσης τραγουδάει τον ύμνο του Άρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου