Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ο τελικός που ο Άρης άντεξε ένα ημίχρονο

 


Είκοσι λεπτά κράτησε η αντίσταση του Άρη στον πανίσχυρο Παναθηναϊκό στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ στις 9 Φεβρουαρίου 2014. Ο τελικός που έγινε στο γήπεδο "Δύο Αοράκια" του Ηρακλείου κερδήθηκε τελικά από τους πράσινους, γιατί απλά η ποιότητα και το βάθος της ομάδας τους υπερίσχυσε του πάθους των παικτών του Άρη.

 Το τελικό 90-53 υποδηλώνει μια συντριπτική υπεροχή του Παναθηναϊκού, ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν έτσι στο ξεκίνημα. Πράγματι, ο Άρης πάλεψε ως ίσος προς ίσο στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, πήρε αρκετές φορές το προβάδισμα και το 40-40 του ημιχρόνου άφησε μια υπόσχεση στους φίλους των κιτρίνων για έναν ακόμη τίτλο. Ωστόσο με το ξεκίνημα του Β μέρους ο Άρης κατέρρευσε, ο Παναθηναϊκός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, ενώ οι κίτρινοι με χαμηλά πλέον την ψυχολογία συνετρίβησαν άδικα, αφού το επιμέρους 50-13 του Β μέρους ακύρωσε την υπέροχη εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Άρης είχε σε μεγάλη μέρα στο ξεκίνημα τους Βεζένκοφ και Μποχωρίδη. Οι δύο είχαν πολλά κέφια και έδωσαν στην ομάδα του Άρη έναν υπέροχο γρήγορο ρυθμό και οι εναλλαγές στο σκορ κατέστησαν τον τελικό συναρπαστικό στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, με τους κίτρινους να παίρνουν διαφορά και +5 αλλά να μην μπορούνε να την κρατήσουν: 13-10 στο 4', 13-15 στο 7', 18-15 στο 9', 20-18 στο 10', 25-18 στο 13', 25-25 στο 14', 29-33 στο 17', 33-33 στο 18', στο 33-38 στο 18', 35-40 στο 19', 40-40 στο 20'!Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός "εκτοξεύτηκε": Με απόλυτη υπεροχή κάτω από τα καλάθια, ευστοχία από την περιφέρεια και καθολική επιτυχία στο μαρκάρισμα των ατού των κιτρίνων, "έπνιξε" κάθε προσπάθεια αντίστασης του Άρη, που έδειξε σαφέστατα πως είχε δώσει το 100% της ενέργειας του στο πρώτο μέρος. Το επιμέρους σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καταστροφικό 35-7, που έκρινε και το παιχνίδι, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι έγινε τυπική διαδικασία, με τον προπονητή των πρασίνων να ξεκουράζει τον Διαμαντόπουλο στον πάγκο!

Έτσι κόπηκαν με βίαιο τρόπο κάθε ελπίδες των φίλων του Άρη για έναν ακόμη τίτλο, το οποίο βέβαια αν κατακτούσε θα είχε κάνει μια μεγάλη υπέρβαση (με την ομάδα μας στο παρελθόν βέβαια να έχει κάνει αρκετές υπερβάσεις...)


Αξιοσημείωτη η παρουσία των φίλων του Άρη που ταξίδευσαν στο Ηράκλειο σε εντελώς εχθρικό περιβάλλον. Η διοργανώτρια αρχή είχε "φροντίσει" να βρίσκονται στο γήπεδο πολλοί περισσότεροι φίλοι του Παναθηναϊκού που έφεραν τα διακριτικά της ομάδας τους παρά τη σχετική συμφωνία. Όταν ο Άρης απείλησε να μην κατέβει στο γήπεδο αν δεν λυθεί το θέμα, επιτράπηκε να έχουν και οι φίλοι του Άρη διακριτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου