Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ο τελικός του Τορίνο μέσα από ένα «Σαλονικιώτικο» σπίτι του 1993

 Για τον τελικό του Τορίνο με την Εφές Πίλσεν έχουν γραφτεί ανά τα έτη αράδες επί αράδων άρθρα. Τόσο από το blog μας όσο και από άλλα αμέτρητα αθλητικά site. Η μεγαλειώδης εκδρομή των Ελλήνων φιλάθλων, το μετριότατο θέαμα, ο ηρωικός Τάρπλεϊ και ο εξαιρετικός Άντερσον, τα επεισόδιά με τους Τούρκους, η ποινή του Άρη και τα πανηγύρια στην Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο για το τρόπαιο.

Πως έζησε όμως ο καθημερινός φίλος του Άρη (και όχι μόνο) εκείνον τον τελικό; Την απάντηση έρχεται να μας δώσει ο χρήστης του Youtube «Antonis Sinapidis». Ένα πολύ όμορφο και νοσταλγικό βίντεο από μια οικογένεια στην Νεάπολη που παρακολουθούσε τον τελικό το βράδυ της 16ης Μαρτίου του 1993 μέσα από την ΕΡΤ. Όλα τα συναισθήματα είναι ζωγραφισμένα στα πρόσωπα τους. Ο εκνευρισμός, η αγωνία, η στεναχώρια και στο τέλος η χαρά και η λύτρωση.

Το 1993 το ίντερνετ ήταν πολύ περιορισμένο και σε πρωτόγονη μορφή σε σχέση με το σήμερα. Οπότε πιθανότατα θα αγνοούσε ο χρήστης πως θα μπορούσε να το μοιραστεί το βίντεο με χιλιάδες κόσμου 3 δεκαετίας αργότερα. Ωστόσο χωρίς να το ξέρει το βίντεο που είχε τραβήξει μας μεταφέρει σαν πραγματική μηχανή του χρόνου στην ατμόσφαιρα του αξέχαστου τελικού του Τορίνο. Αξίζει να το παρακολουθήσετε ακόμη και αν δεν είσαστε Άρης ή δεν σας αρέσει το μπάσκετ. Είναι ένα υπέροχο βίντεο.


Βλέποντας το Άρης - Εφες Πίλσεν 16/3/1993, σε ένα σπίτι κάπου στην Νεάπολη (Νο 2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου